Romme Alpin i Borlänge. Foto Lars Pehrson /SCANPIX

Fullt i skidbackarna i länet

Trots kärva ekonomiska tider är det fullt i backarna på många skidanläggningar i länet. Vid Romme Alpin i Borlänge är det fullt med folk och verksamhetschefen där säger att det var 21 år sedan sist de hade så bra start på säsongen.

– Det är en av de närmaste skidbackarna för oss stockholmare, säger Jonas Hedlund från Stockholm som är på besök vid Romme.

– Det är en bra skidanläggning, bra blandat med bra backar.

De är många skidåkare från både Mälardalen och Dalarna som åker till Romme Alpin och den här helgen så tror Bo Funke som är verksamhetschef att cirka 15 000 skidåkare kommer.

– Under våra 21 år som vi har drivit den här skidanläggningen så är den här den bästa starten vi har haft någonsin något år. Vi har mer besökare till dags datum än vad vi någonsin har haft, säger Bo Funke.

Säsongen 2007-2008 var Romme alpin den skidanläggning som hade den största omsättningsökningen i landet och för att man ska håll sin utvecklingskurva så kommer man nu att satsa bland annat på att bygga ett hotell och även barn och nybörjarskola. För någon finanskris har man ännu inte märkt av.

– Är det någonting man håller kvar vid så är det att ge sin familj den här upplevelsen att åka till fjällen eller till en skidanläggning, säger Bo Funke.

Maria Engström
maria.engstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".