"Dalarna bra på barnturism"

Familjen Åberg från Blekinge driver sedan 2004 en hemsida på internet där man bedömer resmål utifrån barnfamiljernas behov. Nu är det skidturismens Sälens tur att bli betygsatt.  

Just nu befinner sig allrtså familjen Åberg i Sälen och skidturistar. Familjen gjorde ett besök i Sälen för tre år sedan också.

– Sälen har sedan dess utvecklat sitt koncept för barnfamiljer, konstaterar pappa Johnny Åberg.

Hemsidan tillkom efter att Johnny Åberg nästan förgäves sökt turistinformation för barnfamiljer inför en resa som man skulle göra.

Internetsidan har 100 000-tals besökare, men drivs som ett hobbyprojekt av familjen. Målet är att presentera billiga och enkla barnturismmål istället för reseföretagens all-inclusive-alternativ. 

– Den mesta information som fanns för fyra år sen var för affärsresor. Men jag tycker att det sedan dess skett en klar förändring till det bättre när det gäller information för barnfamiljer, säegr Johnny Åberg.

Hans bedömning av Dalarna som barnturismlän är i huvudsak positiv.

– Det beror mycket på skidturismen, som i stor utsträckning siktar på barnfamiljerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".