Joel Larsson och, Stig Torneheim under biblioteksinvigningen i Ludvika. Foto: Stefan Ubbesen/SR Dalarna
Ludvika

Högtidlig invigning av bibliotek

På måndagskvällen skedde något som inte sker så ofta här i landet. Nämligen en högtidig biblioteksinvigning. Detta hände i Ludvika, närmare bestämt i Lorensbergaskolan som alltså nu har kommunens nyaste bibliotek.

– Det är ett integrerat skol- och folkbibliotek, skolan samarbetar med biblioteksverksamheten och det har vi inget innan i Ludvika, säger Katarina Björnestam som arbetar på det nya biblioteket.

Hon berättar att invigningen varit välbesökt.

– Man fick nästan slå sig fram här tidigare.

En av dem som passat på att låna böcker på invigningsdagen är Stig Torneheim. Han tycker det nya biblioteket verkar bra men har en invändning.

– Det ser ju lite mindre ut än det gamla biblioteket. Det verkar inte vara så mycket vuxenlitteratur, säger Stig Torneheim.

Skälet till att det nya biblioteket öppnades var att det gamla lades ner. De hade dyr lokalhyra och man ville spara på den utgiften.

– Så här hjälps skolan och kulturförvaltningen åt med de kostnaderna som är, säger Anette Andersson som är bibliotekspedagog och ansvarig för filialen på Lorensbergaskolan.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".