Daniel Riazat pekar på området som manifestationen handlar om. Foto: Peter Johansson/SR Dalarna

Manifesterar för folket i Gaza

Fred i Gaza! Under den parollen anordnas en manifestation i Falun på lördagen. Initiativtagare är Falu fredskör, men en rad andra olika organisationer kommer att delta. Manifestationen vill visa sitt stöd för det palestinska folket.

– För att visa stöd till det palestinska folket och till de drabbade i främst Gaza, förklarar Daniel Riazat, som är medarrangör till manifestationen.

– Det Israel gör, med USA:s och Storbritanniens hjälp, är helt fel, menar han.

Manifestationer och demonstrationer kommer att hållas på flera ställen i landet på lördagen, även i Falun. Kriget i Gaza har nu pågått i 21 dagar och handlar om strider mellan palestinska Hamas och Israel. Hamas vill tvinga Israel till att öppna gränserna mot omvärlden och Israel å sin sida vill stoppa Hamas raketskjutningar.

Daniel Riazat tror att manifestationerna hjälper dem drabbade i Gaza.

– En manifestation i Falun kanske inte ger så mycket, men när man ser i det hela stora. När det blir manifestationer i Sverige, runt om i alla länder, då kan man klart och tydligt se att ledarna måste lyssna.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".