Innebandy

IBF Falun nära att skrälla mot Warberg

Det blev en riktigt jämn match på måndagkvällen även om siffrorna sprang i väg på slutet. Warberg fick inte igång sitt spel och fick då sin vana trogen förlita sig på power play. Det räckte till seger med 5-2 över ett tappert kämpande Falun.

Bortalaget tog ledningen i första perioden när Falun hade en spelare mer på planen. Det var förstås en missräkning men när planens gigant Ciya Hajo kvitterade i den andra perioden var Falun det bättre laget.

Warberg återtog ledningen i numerärt överläge men hemmalaget stretade emot och Jonas Adriansson fick på ett kanonskott drygt fyra minuter in på den tredje perioden och så var det oavgjort igen.

Ännu en utvisning fällde Falun denna kväll. Warberg utnyttjade även detta läge och bortalagets effektivitet visade sig bli den avgörande faktorn lagen emellan.

Riktigt glädjande trots förlusten var att IBF Faluns skyttekung Johannes Skog bestämt sig för att förlänga med klubben och skrev i pausen mellan den andra och tredje perioden på för ytterligare två år med föreningen.

Detta betyder att sportchefen Andreas Pernhall redan kan räkna in följande spelare till nästa års trupp:
Johannes Skog
Johan Rehn
Eric Björk
Ciya Hajo
Jonas Adriansson
Mickael Norell
Kristoffer Asp
Patrik Malmström
Mattias Carlgren
Christian Wagneryd
Gustav Zetterberg
Jonas Berglund
Mattias Helgesson
Det verkar som IBF Falun har något stort på gång. Med stommen klar blir det spännande att se om man nu lyckas locka någon riktigt etablerad spelare ytterligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".