Benny Andersson. Foto: Marc Femenia/Scanpix
Folkmusikens Hus

Benny Andersson ger 500 000 kr

Musikern Benny Andersson stöder Folkmusikens Hus i Rättvik med 500 000 kronor. Det gör att arbetet kan gå vidare med att bevara och tillgängliggöra folkmusikmaterial. Genom bidraget på 500 000 kronor till digitaliseringsarbetet tryggas verksamheten för det här året, säger Per Gudmundsson vid Folkmusikens Hus i en kommentar.

– Benny Andersson har följt vårt arbete i flera år och hans bidrag gör det möjligt för oss att behålla den unika kompentense hos personalen i medieverkstaden, säger Per Gudmundsson.

Han konstaterar också att det ger andrum för att fortsätta de samtal som nu förs med offentliga bidragsgivare, kulturinstitutioner och organisationer för att på sikt kunna driva verksamheten permanent.

– Verksamheten har stor betydelse, inte minst för unga folkmusikers möjligheter till repertoarutveckling och kunskap om traditionen, framhåller Per Gudmundsson.

Anledningen till att Benny Andersson skänker pengar är solklar:

– Därför att dem behövde det, säger Benny Andersson i en kommentar till Dalanytt.
– Egentligen tycker jag att det här är en sak för dalakommunerna alternativt landstinget eller kulturdepartementet att ta hand om.
Det här är en så pass viktig sak för oss alla svenskar, att Folkmusikens hus har en budget så de kan klara sig runt på, fortsätter Benny Andersson.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se
Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".