Avspärrat efter att brandbilen åkt ner i Faluån på torsdagskvällen. Foto: Peter Johansson/SR Dalarna

"Tur att ingen blivit skadad"

En brandbil kom ordentligt på villovägar i Falun i torsdagskväll. Räddningstjänstens insatsstyrka hade larmats till polisen efter ett larm om röklukt. Men när brandmännen kom ut igen så var bilen borta. Brandbilen hade tagit sig ett dopp i Faluån. Som tur är skadades ingen säger räddningstjänsten.

När räddningsstyrkan kommer ut så möts dem av en person som säger att det står en brandbil nere i Faluån.

– De tror ju inte detta men mycket riktigt så är bilen borta. De ser att den har hamnat i Faluån, säger Lars Sjöberg på räddningstjänsten.

Varför brandbilen har åkt ner i ån är ännu oklart.

– Det vet vi inte riktigt än, det får utredningen påvisa. Vi kan bara konstatera att bilen helt enkelt rullat i den lilla slänten vid polishuset, rakt över Ölandsgatan, missat våran ena bil som stod parkerad och en stolpe, nuddat ett träd och rätt igenom räcket och ned i Faluån.

Lars Sjöberg menar att det är en snöplig historia och att det inte är roligt för någon på räddningstjänsten.

– Tur är att ingen blivit skadad i det här eländet. Hade det här hänt under dagtid så kanske vi hade haft någon som blivit skadad eller rent av dödad i den här olyckan.

Lars Svan
lars.svan@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".