Maria Ulvskog talade på Socialdemokraternas EU-upptakt i Folkets Hus i Kvarnsveden. Foto: Stefan Ubbesen/SR Dalarna.

EU-laddar i Borlänge

Valrörelsen inför EU-parlamentet börjar sakta men säkert att dra igång. Till exempel i Borlänge där Socialdemokraterna höll dala-valupptakt på lördagen.

Den sjunde juni i sommar är det ännu en gång dags att gå till valunan och lägga sin röst, den här gången handlar det om val till EU-parlamentet. En politiker från Dalarna finns med på Socialdemokraternas lista till EU-parlamentet. På plats 22 finns Josef Erdem.

– Det är inte valbar plats men jag vill driva en bra politik så jag får mycket kryss och jag vill gärna vinna, säger Josef Erdem som berättar att han varit politisk aktiv i 35 år.

– Jag har drivit frågorna om rättvisa och mänskliga rättigheter, säger han.

Längre upp på listan, på plats ett närmare bestämt finns Marita Ulvskog.

– Vi har varit medlemmar i EU i 15 år, det går inte att knyta näven i byxfickan nu beroende på vad man röstade i folkomröstningen. Vi måste in i EU-systemet och göra skillnad, och det kan vi bara göra om vi är fler Socialdemokrater, säger Marita Ulvskog.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".