SMEDJEBACKEN

Nytt rånförsök - två anhållna

För andra gången på tio dagar har Bergslagskiosken i centrala Smedjebacken utsatts för ett rånförsök. Två män hotade personalen med kniv och kioskägaren blev knivskuren. Ett par timmar senare kunde polisen gripa två män i en bostad i Smedjebacken.

Det var vid åttatiden på tisdagskvällen som två män hotade personalen i kiosken. Ägaren knivskars i den högra armen och skadades lätt i det tumult som uppstod vid rånförsöket.

När rånarna flydde från kiosken följde ägaren efter dem en bit längs vägen mot kyrkan i Smedjebacken men sedan tog polisen över letandet och fick hjälp av en hundpatrull från Västmanland.

Vid midnatt kunde polisen gripa två män på en adress i Smedjebacken och de är anhållna misstänkta för försök till rån. Männen är i i 30- och 25-årsåldern och är från trakten. Det är ännu inte känt om rånarna fick med sig något från kiosken.

Polisen vet ännu inte om de det finns något samband mellan det här rånet och det som inträffade den 18 januari. Då försökte två maskerade män beväpnade med kniv råna samma kiosk. De tvingade kassörskan att öppna kassan men när den ena rånaren hade handen i kassalådan smällde kassörskan igen den så hårt att rånaren fastade. När han lyckades ta sig loss flydde de båda rånarna utan några pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".