Borlänge

Åtalas för grovt sexuellt tvång

En 62-årig man från Borlänge har på onsdagen åtalats misstänkt för grov misshandel och grovt sexuellt tvång. Mannen ska stå till svars för brutala sexuella handlingar mot en kvinna, och han åtalas också för att ha försökt att pressa kvinnan på en stor summa pengar.

Enligt åtalet handlar det om flera tillfällen där mannen genom olaga tvång har förmått kvinnan att tåla sexuella handlingar, det rör sig om handlingar av brutal art som orsakat smärta och kroppsskador hos kvinnan. Åklagaren hävdar att tvånget bestått i att mannen hotat att offentliggöra filmer där han och kvinnan har sexuellt umgänge.

Totalt gäller det sju olika tillfällen där åklagaren menar att mannen gjort sig skyldig till grov misshandel och grovt sexuellt tvång.

Mannen ska också vid flera tillfällen i fjol ha försökt förmå kvinnan att betala 600 000 kronor till honom, annars skulle han se till att offentliggöra de aktuella filmerna. Försök till grov utpressning rubriceras det här som i åtalet. Den 62-årige mannen som också åtalas för ett olaga hot har varit häktad sedan den 9 november i fjol.

Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".