1 av 2
Marita Ulvskog praktiserar på biblioteket på Lorensbergaskolan. Foto: Stefan Ubbesen
2 av 2
Evelina Magnusson , Amanda Goldheim och Lennart Gustavsson från Ludvika. Foto: Stefan Ubbesen
LUDVIKA

Ulvskog inledde EU-valrörelse

Marita Ulvskog är socialdemokraternas förstanamn i valet till EU-parlamentet i juni och under onsdagen inledde hon valrörelsen i Ludvika. Hon deltog bland annat i ett allmänt möte, besökte ABB och biblioteket på Lorensbergaskolan. Marita Ulvskog säger att det viktigaste är att övertyga väljarna att delta i valet och att det inte handlar om hennes egen plats.

Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog toppar socialdemokraternas partis lista till EU-parlamentsvalet och hon säger att många socialdemokrater inte röster till EU.

– Vi säger att det där är så långt borta och jag tycker det är svårt med EU, säger Marita Ulvskog.

Hon säger vidare att bara var femte socialdemokrat som deltar i riksdagsvalet deltar i valet till EU-parlamentet.

– Nu gäller det att ta tillbaka makt i Europaparlamentet, säger Marita Ulvskog.

Under sitt besök passade Marita Ulvskog på att praktisera på biblioteket på Lorensbergaskolan. Där befann sig bland annat Amanda Goldheim och Evelina Magnusson som inte kände igen Marita Ulvskog och som inte intresserar sig särskilt mycket för EU-valet. En annan besökare på biblioteket var Lennart Gustavsson från Ludvika som tänker hänga med i valet.

– Man vill ju i alla fall lyssna, säger Lennart Gustavsson.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".