1 av 2
Demonstranter och Fredrik Reinfeldt på Ingarvet på måndagen. Foto: Peter Johansson/SR Dalarna
2 av 2
Fredrik Reinfeldt och en lärling vid Falu Allbygg. Foto: Peter Johansson/SR Dalarna

Reinfeldt möttes av demonstranter

Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte på måndagen Falun för ett företagsbesök på Ingarvet, men där möttes han av ett 50-tal demonstranter från kommunen och landstinget.
– Nu är vi riktigt less, säger en av demonstranterna.

– Vi är så förbannat trötta på alliansens politik som ständigt slår på oss arbetare. Det är försämringar i a-kassan, försämringar i sjukförsäkringssystemet och det blir bara värre. Så nu är vi riktigt less, säger Cilla Rodhin som är aktiv inom kommunal vid Falu lasarett och som mötte statsministern med demonstrationsplakat.

Väl inne på företaget Falu Allbyggs kontor diskuterades det bland annat regeringens införda ROT-avdrag. I det får man en skattereduktion på 50 procent när det gäller arbeten på reparationer, om- och tillbyggnad på hus eller lägenhet. Något som företaget tar emot väl.

– De är mycket positiva till det. De räknar med att det kommer att hjälpa till att fylla orderböckerna senare i vår, säger Fredrik Reinfeldt.

Men alla var inte lika nöjda statsministern som företaget på Ingarvet. ”Vård skola och omsorg före skattesänkningar” stod det på en av demonstranternas plakat.

Men Fredrik Reinfeldt gav snabbt svar på tal.

– De är naturligtvis måna om att det kommer resurser till deras verksamhet. Vi har för innevarande år nära nio miljarder i förstärkningar till kommuner och landsting.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista