Lima

Upprörda över nedläggningshot

På måndagseftermiddagen tar Landstinget Dalarna beslut om nedläggningar av flera vårdinrättningar i Dalarna. Bland annat kan vårdcentralen i Lima drabbas och upprördheten där är stor.

– Det verkar som om man fattat beslut där man inte har haft huvudet med sig. Huvudet under armen och ingen arm, säger Lennart Lövgren, boende i Lima.

– Man har inte haft någon dialog med kommunen eller befolkningen i övrigt, man måste sätta sig ner och göra en riktig utredning.

Nedläggningsbesluten som väntas komma på måndagseftermiddagen handlar bland annat om att dra in flera distriktssköterskemottagningar och att ta bort läkarmottagningen på vårdcentralen i Lima.

Att de boende i Lima skulle få gå på vårdcentralen i Sälen är inte ett bra alternativ menar Lennart Lövgren.

– Vi har en mycket förnämlig vårdcentral där det står en tom folktandvårdsklinik, uppe i Sälen finns det för lite plats för allt det som ska vara. Det är en ren katastrof för en bygd, säger Lennart Lövgren.  
Tidigare artiklar

Lena-Maria Busk
lena-maria.busk@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista