BORLÄNGE

Omkom i lägenhetsbrand

Under tisdagen har en teknisk undersökning pågått i den lägenhet som brann i området Skräddarbacken i Borlänge på tisdagsmorgonen, då en person omkom. Än så länge är brandorsaken inte fastställd.

Räddningstjänsten larmades till branden på Gös Eriks väg i Borlänge strax före klockan sex på tisdagsmorgonen. Väl på plats kunde de konstatera att det brann kraftigt i lägenheten.

– Det slog upp lågor ur tak och gavel, säger Anders Strömberg vid Räddningstjänsten Dala Mitt som var insatsledare under morgonen.
Anders Strömberg säger att de försökte gå in med en rökdykare så fort de kom fram men att de fick avbryta försöket eftersom branden var för kraftig och rasrisken för stor. De första uppgifterna var att det fanns två personer i lägenheten men än har bara en person påträffats i den totalförstörda lägenheten.

Vid åttatiden var branden under kontroll men eftersläckningsarbetet pågår under hela tisdagsförmiddagen.

Lägenheten ligger på övre våningen i en byggnad med tre andra lägenheter, en av de har vattenskadats och de andra två ska vara rökskadade. Boende i närheten av den brinnande lägenheten fick evakueras och får hjälp av en Posom-grupp.

Lars Svan
lars.svan@sr.se

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se