Vasaloppets VD Jonas Bauer. Foto: Anders Brundell/SR Dalarna

Vasaloppet ska hjälpa näringslivet

Nu ska det lokala näringslivet i Mora få hjälp av Vasaloppet. För under Vasaloppet ska det arrangeras ett näringslivsforum för att ge den lokala industrin och det lokala näringslivet draghjälp med det stora genomslag som Vasaloppet har.

Vasaloppets VD Jonas Bauer berättar att idén kom upp när man diskuterade olika sätt att utveckla Vasaloppsveckan så att den skulle kunna vara till nytta för ännu fler än de nuvarande aktörerna.

– Det är viktigt med mötesplatser där kontakter kan knytas och nätverk bildas mellan folk i affärer och industri, för det ger mycket positiva effekter på lång sikt, säger Jonas Bauer till Dalanytt.

Vasaloppet samarbetar också med kommunen och den lokala näringslivsorganisationen Wajrum, och man utlovar flera intressanta föreläsningar under forumet som heter Vasaloppets Business Forum och arrangeras den 26:e februari.

Anders Brundell
anders.brundell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista