Försvunne 22-åringen

Brottsrubricering ändras till mord

Dalapolisen tror nu att den försvunna 22-åringen i Ludvika mördats. Åklagare har dessutom kopplats in som förundersökningsledare. Varför brottsrubriceringen ändrats från människorov till mord vill polisen inte uppge.

22-åringen försvann efter ett krogbesök i Ludvika natten mellan den 21 och 22 november i fjol.

Utredningen fortsätter nu som tidigare med att bearbeta material som redan finns plus eventuellt nytt material som kommer in.

– En anledning är att utredningen har vuxit i omfattning så pass mycket nu, och den förväntas också öka ytterligare. Och det gör att åklagaren har valt att gå in och samtidigt omrubricerat det här brottet till att vara ett mord, säger Sven-Åke Petters, dalapolisens presstalesman.

– I och med att det är en förundersökning så är jag förhindrad att lämna ytterligare information i den biten.

Polisen har hela tiden arbetat efter teorin att 22-åringen inte håller sig undan frivilligt, utan att ett brott ligger bakom. Men från att brottet rubricerats som människorov har man nu ändrat det till mord.

Finns det någon misstänkt än så länge?
– Jag kan inte kommentera de delarna tyvärr, säger Sven-Åke Petters.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista