1 av 2
Herreliten tävlar i Grand Prix i över åtta mil på Runns is i Falun. Foto: Stefan Ubbesen/SR Dalarna
2 av 2
Ulrika Back-Eriksson från organisationen Visit Falun som jobbar med arrangemanget Runn Winter Week. Foto: Stefan Ubbesen/SR Dalarna

Dagar på is igång

Under två veckor pågår arrangemanget Runn Winter Week, på många olika håll runt sjön Runn. På torsdagseftermiddagen till exempel gjorde världseliten i långlopp upp i årets första Grand prix-lopp.

– Det blev hårt på mållinjen, säger Ulrika Back-Eriksson från organisationen Visit Falun. Dalanytts reporter träffar henne ute på Runn då världseliten gick i mål i årets första Grand prix-lopp, loppet är en del av Runn Winter Week.

– Det startade upp med Korpiaden förra helgen och nu har vi Grand Prix-racen och Runndagarna i helgen. Det kommer att bli ett lopp som är öppen för vem som helst också som heter Lake Runn-loppet på lördag.

Det är massor med programpunkter som vanligt på de här dagarna. Varför är det viktigt att arrangera den här veckan?

– Därför vi vill lyfta Runn och samarbetet vi har med Borlänge. Vi samarbetar ju över hela Runn och plockar fram företag och organisationer som är knutna kring just Runn, säger Ulrika Back-Eriksson.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista