ludvika

Kämpar för cykelväg till Ludvika

Trafiken på riksväg 50 blir allt tyngre och många av de som bor mellan Skeppmora och Ludvika vill därför ha en gång- och cykelväg hela vägen in till Ludvika.

– Folk är irriterade när man går och cyklar på den här vägen. De signalerar och knyter näven. Men vi har inget val, säger Gunilla Lidén från Skeppmora, som under många år verkat för att få en cykelväg.

Gunilla Lidén har under många år varit en aktiv brevskrivare till Ludvika kommun, Vägverket och regeringen. I breven har hon flera gången påpekat behovet av gång- och cykelvägen, men aldrig fått klara besked.

Nu vill hon ha ett möte med Ludvika kommun och Vägverket, för att få reda på varför det dröjer så länge med byggandet av en gång- och cykelväg.

Sören Finnström är socialdemokratisk ordförande i tekniska nämnden i Ludvika. Han säger att kommunen aktivt satsar på gång- och cykelvägar, det finns 11 mil i kommunen.

– Det är frågan om planering och pengar. Det är inte prio ett direkt för våran del. Vi har så mycket annat nu, säger Sören Finnström.

Maria Engström
maria.engstrom@sr.se