1 av 4
Branden i Hedemora. Foto: Håkan Montelius/SR Dalarna
2 av 4
Branden i Hedemora. Foto: Håkan Montelius/SR Dalarna
3 av 4
Branden i Hedemora. Foto: Håkan Montelius/SR Dalarna
4 av 4
Branden i Hedemora. Foto: Håkan Montelius/SR Dalarna
Hedemora

Storbrand under kontroll

En kraftig brand rasade i ett industrihus på Sturegatan i centrala Hedemora på måndagseftermiddagen. I huset fanns det bland annat ett kylföretag och ett byggföretag. Enligt Räddningstjänsten var branden under kontroll runt kl. 17.00 på måndagseftermiddagen.

Enligt räddningstjänsten hade branden inledningsvis ett explosionsartat förlopp. Gatorna i området kring branden spärrades av och även järnvägstrafiken var stoppad under en period på grund av explosionsrisken. Allmänheten i området uppmanades också att hålla sig inomhus på grund av röken.

Lokalen där branden utbröt innehåller flera olika företag och är på en yta av 500 kvadratmeter.
– Bland annat en byggfirma och en kylfirma och ytterligare fyra företag. Det finns vissa kemikalier men det är inte någon stor risk som vi bedömer. Men vi har för säkerhetsskull uppmanat folk att hålla sig inne i närområdet, sa räddningsledaren Mats Jansson på eftermiddagen.

Stor del av räddningstjänstens arbete bestod i att hindra branden från att sprida sig till byggnader bredvid.
 

Under måndagskvällen pågick forfarande eftersläckningsarbete, men då var branden under kontroll. Enligt räddningstjänsten ska ingen ha kommit till skada vid branden.

Håkan Montelius
hakan.montelius@sr.se 

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista