Hedemora

Branden stoppar postutbärningen

Det blir ingen post i brevlådorna i Hedemora under tisdagen. Det beror på branden under måndagen. Enligt Elisabeth Bergström, utbärningschef vid Posten i Hedemora, ska verksamheten komma igång som vanligt under onsdagen.

Posten i Hedemora är närmaste granne med den industribyggnad som brann under måndagen. Den ingång dit posttransporterna går ligger allra närmast branden.

– Vi får helt enkelt inte ta emot några transporter med post än. Därför blir det ingen utbärning alls idag, säger utbärningschefen Elisabeth Bergström.

Posten klarade sig från skador vid branden och därför kan arbetet ske i lokalerna. Elisabeth Bergström hoppas på ett snabbt klartecken för att återuppta posttransporterna. Det sker förmodligen under eftermiddagen.

De brev som allmänheten lagt på postens lådor under måndag och tisdag har skickats vidare som vanligt. All post utom lokalpost påverkas därför inte av utbärningsstoppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista