Avgår som ordförande för OrsaYran

Janne Bäckman avgår som ordförande för musikevenemanget OrsaYran. Anledningen är bland annat en konflikt med en näringsidkare i Orsa som Bäckman anser åker snålskjuts på Orsa Yran.
När nu dessutom Orsa IK hockey arrangerat Orsafesten med ett stort tivoli som kolliderat med Orsa Yran anser Janne Bäckman situationen ohållbar och väljer att avgå. - Jag tycker att det är för många som snyltar på OrsaYran. Vi kämpar för för sin existens. Vi har haft två förlustår. När då några föredrar att åka snålskjuts så tycker inte jag att det känns meningsfullt att fortsätta, säger Janne Bäckman till Dalanytt. Janne Bäckman hade tänkt att avgå som ordförande vid årskiftet. Att det nu blir tidigare beror på att det blev för mycket med den nya konkurransen. - När det plötsligt dök upp affischer om tivoli i samband med yran blev det droppen. Det har skett flera kommuniskationsmissar som har lett fram till det här, säger Janne Bäckman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".