Dala-Järna

Nytt hopp för avvisningshotade

I sex år har Ayman Saleh och hans familj i Dala-Järna levt under hotet att avvisas till hemlandet Palestina. Familjen har tidigare fått avslag på sina asylansökningar men efter ett överklagande från deras advokat har nu Migrationsdomstolen återförvisat ärendet till Migrationsverket för vidare utredning. Ayman Saleh har fått nytt hopp om att få stanna.

Trots att den palestinska familjen bott i Sverige i sex år och de tre barnen är födda här så hotas familjen Saleh i Dala-Järna av avvisning.

– Det är jobbigt att vänta så lång tid, säger Ayman Saleh.

Men nu har familjen fått nytt hopp då Migrationsverket fått bakläxa av Migrationsdomstolen. Orsaken är att asylansökan för den yngsta flickan i familjen inte skötts på rätt sätt. Per Gisslén är familjens advokat tror att deras chanser att få stanna har ökat.

– Man kan få stanna om det föreligger synnerligen ömmande omständigheter, säger advokat Per Gisslén och påpekar att de varit i Sverige länge och att det är en barnfamilj.

Per Gisslén säger att det som troligen kommer att hända är att Migrationsverket kallar föräldrarna till en muntlig utredning och därefter kommer ett nytt beslut om 2-3 månader.

– Förhoppningsvis är det beslutet positivt, säger Per Gisslén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista