Försvunne 22-åringen

En anhållen i mordutredning

Fyra personer har hörts under tisdagen i utredningen om den försvunne 22-åringen i Ludvika och en av dem har anhållits misstänkt för skyddande av brottsling. De fyra männen är alla från Ludvika och i åldrarna 26-52 år.

Efter ett åklagarebeslut hämtades fyra män till förhör under tisdagen. Tre av de släpptes efter förhören men den äldste av dem frihetsberövades. Han har anhållits misstänkt för skyddande av brottsling.

I övrigt är förtegenheten stor när det gäller den här nya fasen i utredningen kring försvinnandet som sedan en knapp vecka tillbaka handlar om mord. Polisen säger i ett pressmeddelande att det kan bli aktuellt att hämta in fler personer till förhör

I samband med polisaktionen under tisdagen så avslöjades av en slump dessutom ett misstänkt grovt narkotikabrott. I samband med att de fyra männen hämtades i sina respektive bostäder kom nämligen en femte person på besök till en av adresserna. Det var en man i 25-årsålder och det visade sig att han hade 1,3 kilo misstänkt amfetamin på sig. Mannen som även han är från Ludvika har anhållits för just grovt narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista