Länets Föräkringsbolag slarvar

Försäkringsbolagen i länet minskar chansen för båtägare att få tillbaka stulna båtar eller båtmotorer. Vid en stöld av båtar eller båtmotorer så ska försäkringsbolagen kontakta Larmtjänst, som arbetar med att spåra stulet gods i hela landet. Men det görs inte.
Enligt Martin Åberg som arbetar på Larmtjänst i Stockholm har inte ett enda försäkringsbolag i Dalarna anmält något stulet gods och det är ett problem, menar han. - Det är mycket dåligt faktiskt. Stulna båtar och båtmotorer färdas ju mellan länen och kan mycket väl stjälas i Dalarna och säljas i exempelvis Stockholm. Har vi på Larmtjänst då kännedom om stölden så kan vi få träff på så sätt, säger Martin Åberg. Det är försäkringsbolagen i landet som äger larmtjänst och det är försäkringsbolagen som ska rapportera in stölder, men privatpersoner kan också göra det själva. Stölden rapporteras också till polisen men polisen verkar bara inom det egna länet. Martin Åberg säger att försäkringsbolagens slarv minskar ägarens chans att få tillbaka det stulna. - Det här kan medföra att den som får sin båt eller båtmotor stulen i Dalarna missar chansen att få den tillbaka. Att det slarvas med det här tror jag beror på bristande rutiner eller att försäkringsbolagen glömmer bort att de ska rapportera till oss, säger Martin Åberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".