Skottdrama ledde till åtal

Ett skottdrama i Tjärna ängar i Borlänge i höstas i fjol har på fredagen lett till åtal vid Falu tingsrätt. En 34-årig man har åtalats misstänkt för försök till mord.

Det handlar om en händelse i en lägenhet i Tjärna Ängar en vardagseftermiddag i slutet av oktober i fjol. Inne i lägenheten blev en 28-årig man skjuten i halsen och i bröstet med en pistol.

På fredagen har alltså den 34-årige man som misstänks ha avlossat de två skotten åtalats för försök till mord, och lägenhetsinnehavaren, en 40-åring har åtalats för skyddande av brottsling, grovt brott.

40-åringen har enligt åklagaren undanröjt bevis genom att förneka att 34-åringen befunnit sig i lägenheten. Han ska också ha försökt få grannar att tro att det varit fråga om smällare och inte skarpa skott. 40-åringen har också gömt undan vapnet som 34-åringen lämnat kvar i lägenheten, gömt ett skottskadat fönster och tvättat bort blodspår.

34-åringen som åtalats för mordförsök ska också stå till svars för vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Förutom pistolinnehavet har mannen i sin bostad haft krut, tändhattar, en sprängkapsel och drygt 200 patroner och annan ammunition.

Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".