Malung-Sälen

Inget samarbete

Planerna på byggsamarbetet mellan företaget Skistar och Malung-Sälens kommun, ”Tre i ett”, tog en dramatisk vändning igår. Allt var klappat och klart men timmarna innan samarbetet skulle klubbas igenom på kommunfullmäktige stoppades det.

– Det visar att den demokratiska processen fungerar och nu ställde sig även kommunstyrelsen bakom beslutet, det är ett gott betyg till demokratin, säger vänsterpartiets Ola Olin.

Beslutet togs efter interna strider inom alla partier, då lade majoriteten fram ett nytt förslag där Skistar inte längre finns med i bilden.
Det gamla förslaget innebar ett nära ekonomiskt samarbete mellan kommunen och Skistar. Kommunen skulle bland annat sälja mark billigt till Skistars huvudägare Erik Paulsson. En del var oroliga för att kommunen då skulle komma att hamna i knäet på finansmannen Paulsson.
Partierna har varit splittrade och många har varit skeptiska. Förslaget innefattade också en räddningsstation, nåt som kommunen är i stort behov av och enligt det nya förslaget ska kommunen äga räddningsstationen.
– I företagsvärlden är man van vid snabba beslut och inte van vid den politiska miljön. Vi som är vana vet att det kan sluta så här, säger Ola Olin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".