Vägbygge bestulet på tusentals liter diesel

Vägbygget utanför Fredriksberg fortsätter att utsättas för sabotage. Stölder och bränder har blivit ett vanligt inslag för vägarbetarna utanför Fredriksberg.
- Vi har fått en arbetsbarack uppeldad. De har brytit sig in i en barack och tagit värmeutrustningen. De stjäl även diesel och lampor med mera, säger Ulf Pettersson, arbetsledare på vägbygget mellan Sunnansjö och Fredriksberg. Eftersom det är svårt för polisen att bevaka ett så stort område har de som jobbar där fått ta till andra metoder. Bland annat hjälper folk från byn och platsens motorklubb till att patrullera. Trots detta har det inte gått att få slut på stölderna och förstörelsen. - Från början hade maskinerna full tank när de kom, och då försvann det 400 liter per maskin och tillfälle, och det rör sig om omkring 10 stöldtillfällen. Vi har upp till 12 maskiner som arbetar här, säger Ulf Pettersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".