Anette Pettersson och Helena Granlund. Foto: Eva Rehnström/SR Dalarna

Manifesterar mot uppsägningar

En uppgiven stämning och svårt att uppfylla individuella mål, det menar lärare och elevassistenter som på torsdagen samlades utanför Stadshuset i Borlänge för att manifestera mot de varsel som lagts mot lärare i kommunen.

- Man jobbar ju lite individcentrerat idag och tittar på vem som klarar vad, och sätter upp målen mer för varje individ. Det ser jag som en omöjlighet i framtiden. Då måste jag sätta ett klumpmål för hela gruppen, säger Anette Pettersson som är lärare på Nygårdskolan.

Det samlades en hel del lärare och elevassistenter utanför Stadshuset för att manifestera emot de väntade uppsägningarna inom skolan i Borlänge.

– Jag tycker det är en viktig sak vi manifesterar mot, neddragningar inom barnomsorg och skola, säger Helena Granlund, förskollärare på Östermalmgårdens förskola.

40 lärare och 15 elevassistenter ska varslas inom Borlänge kommun. Det är färre elever och det dåliga ekonomiska läget som ligger bakom att kommunen för första gången tvingas varsla sina lärare. Helena Grandlund berättar om en dyster stämning på den skola hon jobbar på efter beskedet om varslet.

- På min förskola är det ganska uppgivet bland pedagoger och föräldrar, man känner sig otillräcklig och det är allmänt lågt.

Tidigare artiklar:
(12 februari 2009)
(13 februari 2009)
(14 februari 2009)

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".