Ludvika

"Vi har rättat till felet"

Ludvika kommun medger att man hade räknat fel i en utredning, om det framtida elevunderlaget i kommunen. En prognos om barn som ännu inte är födda var inte med.

Med det erkännandet får Benny Rosengren i Grängesberg rätt, han var nämligen den som påtalade räknefelet om det framtida elevantalet i kommunen.
– I kommunens uträkning tittade vi på varje rektorsområde för sig. Benny har använt sig av en annan uträkning, då blev våran tokig och vi har rättat till det felet, säger Barbro Nystedt på social- och utbildningsförvaltningen.

Kommunen beräkning baseras på det elevunderlag som finns idag, medan Benny Rosengren även hade med en prognos över barn som kommer att födas i framtiden. Men felräkningen kommer inte att påverka kommunens planer för skolan.
– Enligt förslaget kommer vi att lägga ned skolor i Grängesberg. Vi lägger inte ned skolor för barn som inte är födda. Det handlar istället om de barn som finns och de siffrorna är rätt, säger Barbro Nystedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".