Säter

Läget blev värre

Ännu fler trakasserier från personalen, det blev följden för en patient efter SR Dalarna reportage om allvarliga missförhållanden rättspsyk i Säter. Även anhöriga till patienten har fått höra att ingenting blir bättre av att tala med media.

Patienten blev utskälld för att SR Dalarna tagit upp situation på rättspsyk, någon i personalen har till exempel sagt ”Är du tom i huvudet” till patienten.
– Det är oerhört tragiskt att man inte kan ta kritik, man måste få säga vad man tycker, och har man fel ska det bemötas, säger Jan Gustafsson på riksförbundet för social och mental hälsa

Det har gått två veckor sedan situationen på rättspsyk i Säter uppmärksammades och nu är situationen värre för patienten.
– Om det är så att det här är trakasserier av ren illvilja, då blir jag upprörd. Man sparkar inte på den som redan ligger. Jag tror inte att dom vill bli behandlade på detta sätt, med förtäckta hot och trakasserier, säger Jan Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".