Marnästjärn i Ludvika. Foto: Peter Johansson
FÖRSVUNNE 22-ÅRINGEN

Man anhållen för mord

En 42-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på den 22-årige man som försvann i Ludvika i november i fjol. Vid ett första förhör nekade mannen till anklagelserna. Sven-Åke Petters, polisen presstalesman, säger att det är det sammantagna utredningsarbetet som lett fram till anhållandet.

Den anhållne 42-åringen är den person som pekats ut tidigare i utredningen av en 52-årig man. Han är känd av polisen för vålds- och narkotikabrott sedan tidigare. Mannen sitter just nu häktad för en dom i Falu tingsrätt på sex månader som han har överklagat.

– Vi ska få hit honom till länet, till häktet förmodligen, så att vi har honom nära vid förhör, säger polisens presstalesman Sven-Åke Petters som lägger till att det inte finns några andra misstänkta för tillfället.

Den försvunne 22-åringen har ännu inte hittats. Under tisdagen återupptog polisen sitt sökande efter 22-åringens kropp i Marnästjärn i Ludvika.

– Det är inte föranlett av något nytt tips eller för någon markering från någon hund, säger Sven-Åke Petters som säger att de vill söka igenom ett större område där de letat tidigare.

Polisen vill också ha kontakt med den person som förra onsdagen skickade ett anonymt brev till dem. Uppgifterna i brevet bedöms vara mycket intressanta. Dagens anhållande har inte med brevet att göra.

Veronika Marklund
veronika.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".