Malin och Viktor Angmo jobbar vidare med sitt Dala Husby Hotell & Restaurang. Foto: Stefan Ubbesen/SR Dalarna

Restaurang i Dala Husby fick pris

Dala Husby Hotell och restaurang ligger i elitserien bland restauranger, för de har nämligen vunnit klassen ”Årets värt att resa” när restaurangguiden White Guide 2009 blivit offentlig. Detta betyder givetvis mycket säger ägarna till Dalanytt.

– Jättemycket så klart. Att komma upp till svensk mästarklass är någonting vi strävat efter länge, säger Malin Angmo som är en av ägarna.

Tidigare låg restaurangen på mycket god klass men nu har den alltså stigit till svensk mästarklass.

– Nu ligger vi bäst i Dalarna och det är vi oerhört tacksamma och glada för. Men det har inte varit en lätt resa för ägarparet i Dala Husby.

– Absolut inte, fortsatt arbete krävs ju för att hålla sig kvar också och att jobba sig högre upp framöver, säger Malin Angmo. Hennes man, Viktor Angmo är också glad över utmärkelsen.

– Det känns jättebra. Det var faktiskt tredje eller fjärde året i rad vi är nominerade, det var väl våran tur tycker jag.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".