Falun

Inget beslut i skolfrågan

Skolnämnden i Falun tog inget beslut om skolnedläggning. Istället skickades ärendet ut på ny remissrunda, och då ställs Södra skolan mot Kvarnbergsskolan.

Skolnämnden i Falun hade under onsdagen möte om vilka skolor som skulle läggas ned i kommunen. Efter påtryckningar från föräldrar på Södra skolan, så blev det inget beslut.
– Vi vill istället att man ska titta på möjligheten att lägga ned Kvarnbergsskolan, istället för Södra skolan. Det var en tanke som kom från föräldragruppen, säger Maria Gehlin Falupartiet och skolnämndens ordförande.

Föräldrargruppen menade att det finns flera fördelar med att behålla Södra skolan, till exempel att det finns undervisning i slöjd och gymnastik på skolan.
– Jag vet inte varför Kvarnbergskolan fanns med i diskussionen från början, många kommer naturligtvis att bli besvikna. Men vi vill titta på det här alternativet, säger Maria Gehlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".