Fredriksberg

Säfsen Resort gör en storsatsning

Säfsen Resort gör en storsatsning. 600 miljoner kronor kommer att investeras i anläggningen under de nämaste tio åren och det innebär 2 000 nya bäddar.

De här planerna avslöjade Säfsens VD Christer Rosén vid den stora turistmässan i Göteborg på torsdagen.

Det handlar om en långsiktig satsning, som görs för att möta den ökande efterfrågan på semesterupplevelser i Säfsenbygden.

Inte minst har intresset för Säfsen växt i utlandet.

Det positiva och engagerande intresset från Ludvika kommun, gör att Christer Rosén räknar med att de 200 första bäddarna ska stå färdiga till den kommande vintersäsongen.

Redan i höst byggs anläggningen ut med en bubbelpool utomhus.

Behandlingsrummen blir fler och ytterligare terapeuter kommer att anställas.

Under året ska Säfsen Resort dessutom skapa en fast förbindelse mellan stugområdet och det alpina området. I ett första skede blir det i form av ett tåg.

Säfsen Resort har också beslutat att gå vidare med satsningen på downhill i samarbete med en cykeltillverkare. Mellan fyra och sex nedfarter med velodromer och hopp i det alpina område ska byggas. Det arbetet börjar direkt när vintersäsongen är över och ska vara avslutat till sommaren.

 Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".