Släktrötter och gala för Ohly

I helgen besöker vänsterns ledare Lars Ohly länet. På schemat står träff med fotbollslaget Dalkurd och medverkan på en vänstergala i Borlänge på lördagskvällen. Men också ett besök i Malung i hans morfars föräldrahem.

– Dels för att besöka morfars föräldrahem i Malung vilket jag har gjort, och det var väldigt trevligt att få göra det. Sedan var huvudanledningen att jag ska vara med på vänsterfesten i Borlänge, säger Lars Ohly, Vänsterpartiets partiledare som besöker Dalarna i helgen. Han ser fram emot lördagskvällens arrangemang i Borlänge.

Bra med fest och allvar
– Vi behöver visa att vi är många som vill ha en förändring i politiken och det här är ett bra sett att visa det på, med både fest och allvar, politiska diskussioner, musikuppträdanden och kultur.

Gillar Dalkurd
På Lars Ohlys besökslista står även fotbollslaget Dalkurd.
– De blev utsedda till årets kurd på kurdgalan som jag bevistade i år, det var väldigt roligt för det är en klubb som försöker att både integrera sig i det svenska samhället och samtidigt har en ungdomsverksamhet som är imponerande. Det ska bli roligt, både som fotbollsentusiast men också som politiskt aktiv med integration som ett intresse, säger Lars Ohly.

Tidigare artiklar:
(20 mars)

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista