Tandådalen

Pappa: Skidskolan ska inte vara kul

En man i Tyresö satte döttrarna i skidskola i Tandådalen. Sedan krävde han pengarna tillbaka eftersom han inte tyckte att barnen lärt sig åka tillräckligt bra.

Pappan köpte fem lektioner i Tandådalens skidskola för sina två nioåriga döttrar. ”Det är rimligt att förvänta sig att barnen lär sig att åka skidor bättre i en skidskola. Att det liksom är det som skidskolan är till för, precis som i en simskola till exempel”, skriver mannen i sin anmälan till Konsumentverket. 

Men, menar pappan, så blev det inte: Barnen fick inte lära sig skidteknik eller att svänga, utan åkte bara planlöst runt i terrängen.

Skidläraren sa att hans jobb inte vara att lära ut skidåkning, utan att barnen skulle ha roligt. Därför ville pappan ha sina 1860 kronor tillbaka från företaget Skistar.

Men det fick han inte.

Skistar menar i sitt svar att det visserligen stämmer att deras skidskola inte har uttalade riktlinjer, utan att de arbetar mer individuellt utifrån olika elevers behov. I och med att läraren åker runt i olika terränger och backar så får barnen hela tiden träna på att både åka och svänga, menar Skistar.

Och med det avslog företaget pappans krav på att få pengarna tillbaka.

Men det svaret nöjde sig inte pappan med och nu får alltså Konsumentverket avgöra tvisten.

Johannes Rosendahl
johannes.rosendahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".