Två av Dalarnas riksdagsledamöter, Peter Hultqvist och Carin Runesson, vid årskongressen i Smedjebacken. Foto: Johannes Rosendahl
politik

S-mobilisation inför EU-valet

På lördagen pågår socialdemokraternas årskongress i Smedjebacken. Medlemmar från hela länet ska bland annat diskutera valet till EU-parlamentet. Det gäller att få de egna att rösta.

– Tycker man att det är viktigt med en stimulanspolitik för fler jobb, då ska man gå och rösta, säger partiets ordförande i Dalarna, Peter Hultqvist.

Under dagen i Smedjebacken kommer Marita Ulvskog, kandidat till EU-parlamentet, att medverka. Och ett antal seminarier inför EU-valet kommer att genomföras.

– Egentligen tycker inte jag att det så förfärligt krångligt och svårt. Det är klart att vi som är socialdemokrater ska rösta även i EU-valet. Det är ganska självklart, säger riksdagsledamoten Carin Runesson.

Men faktum är att socialdemokraternas väljare i stor utsträckning valde att stanna hemma på sofflocket i förra EU-valet.

– Ja, valdeltagandet har inte varit något att skryta med, men vi får bli bättre på att informera och se till att det här valet uppmärksammas. För tyvärr så tror jag faktiskt att det är många som har missat att det överhuvud taget har varit val till Europaparlamentet, säger Carin Runesson.

Johannes Rosendahl
johannes.rosendahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".