Ny serietidning ser snart dagens ljus

På fredag kommer den nya serietidningen Tivoli att se dagens ljus. En serietidning som vänder sig till barn i åldern fyra till åtta år. Bakom tidningen står två kvinnor med rötter i Gagnef.

– Vi har båda barn i den här åldern, vi tyckte det behövdes lite nya fräscha grejer i tidningshyllan, är det ingen annan som gör det får vi göra det själva, säger Jennie Warg och Camilla Nyman.

Det var under en svamptur som idén till tidningen föddes. – Lite mer riktlinjerna hur vi skulle gå vidare, men idén kom strax innan.

Jennie och Camilla tycker de kompletterar varandra bra. Tillsammans har kollegorna en bakgrund inom illustration, projektledning, ekonomi och verksamhetsutveckling.

– Vi bollar idéer jättebra. Vi har turen att jobba med jättemycket duktiga manusförfattare och illustratörer, i första tidningen är det 15 personer inblandade i produktionen.

Jonas Linné
jonas.linne@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".