BORLÄNGE

Oro när Samhall flyttar

Samhall ska flytta delar av sin verksamhet i Borlänge till Säter. De som redan är utsatta i och med sina handikapp kommer att få längre att resa till och från jobbet. Oron är stor bland de anställda på Samhall i Borlänge.

Lokalerna där Samhall håller till i Borlänge ska rivas och flytten till de nya lokalerna i Säter är planerad till sommarn. Det är runt 80 personer som berörs. Toni Nilsson är klubbordförande för IF Metall Samhall och har pratat med många av dem.

– Dom säger att dom mår väldigt dåligt och att dom har svårt att sova, säger Toni Nilsson.

Det är de som jobbar med paketering och de som sysslar med service på olika hjälpmedel på Samhall i Borlänge som måste flytta till Säter. Flytten innebär att många måste pendla från Borlänge till Säter.

– Jag har en kamrat som inte mins vad han gjorde för tio minuter sen. Jag begriper inte hur han ska kunna sköta det här med bussar, säger Toni Nilsson.

Inga-Len Kjellin på IF Metall i Borlänge säger att det finns flera nackdelar med flytten, förutom att många måste börja pendla.

– Samtidigt flyttar man då Hjälpmedel från kunden i Borlänge och det innebär att man måste hyra en transport däremellan, säger Inga-Len Kjellin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".