Gugge Sandström. Foto: Folkteatern Göteborg

Personalen nöjd med ny teaterchef

På tisdagen blev det klart med en ny chef för Dalateatern, det blir en erfaren teaterman som tar över. Gugge Sandström har i 14 år basat för Folkteatern i Göteborg och flyttar nu till Falun för att under två år leda Dalateatern. Och personalen verkar nöjda med den nya chefen.

– Ett behov av förändring, det är i högsta grad på sin plats. Och sedan är det så att jag fått ett mycket attraktivt förslag ifrån Dalateatern, säger Gugge Sandström.

Personalen vid teatern verkar också nöjd med valet av den nya chefen.
– Jag är väldigt nöjd, Gugge har varit chef väldigt länge och har erfarenhet av det, det tycker vi är bra. Jag känner mig nöjd med det beslutet som styrelsen har tagit, säger Nina Kjellkvist som jobbar vid teatern.

– Jag tror det här är jättebra för Dalateatern därför att vi får en mycket erfaren chef som dessutom varit en administrativ chef, säger Yngve Sundén vid teatern.

– Det låter alldeles utmärkt, kommenterar Gugge Sandström när han hör sina framtida arbetskollegor.

Nu ska du leda Dalateatern under två år, vad ska du hinna uträtta under den tiden?
– Jag är rätt flexibel och rätt infallsrik när det gäller att titta på verksamheten ur ett litet nytt perspektiv. Det ror jag kan vara någonting som kan utvecklas vidare i samarbete med mina medarbetare på Dalateatern.

Brita Kohlström
brita.kohlstrom@sr.se
Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".