Fler sökningar i Marnästjärn är inte omöjligt, säger polisen till Dalanytt. Foto: Peter Johansson
Försvunne 22-åringen

Söker utanför länet

Polisen i Västmanland har sökt efter den försvunne 22-åringen i Ludvika i trakterna kring Skinnskatteberg, och även på andra platser.

– Vi söker av ett område uppe i skogarna på begäran utav polisen i Dalarna för att se om det finns något där eller om det inte finns något där, säger Börje Strömberg, informationschef hos polisen i Västmanland.

– Det var häromdan som vi fick en begäran och då åkte vi upp dit med hundar för att titta hur det såg ute uppe i skogen, det arbetet kommer att fortsätta under dagen.

Det var i slutet på november i fjol som 22-åringen försvann efter ett krogbesök i Ludvika. Polisen misstänker att mannen blivit mördad och man har bland annat sökt i Marnästjärn i Ludvika efter kroppen, men utan resultat. Nu har man alltså utvidgats sökandet och gått utanför länet.
– Vi söker på flera platser kontinuerligt, säger Ola Pettersson vid polisen i Ludvika. Vilka platser eller hur många ställen det handlar om vill han inte säga. Det är heller inte omöjligt att de börjar söka vid Marnästjärn igen.
– Det är inte omöjligt att vi letar där framöver, säger Ola Pettersson. Men då måste isen försvinna från sjön först, då kan det bli aktuellt att söka via båt.

Trots sökandet i Skinnskatteberg har polisen inte påträffat någon kropp eller tillhörigheter som kan kopplas samman till den försvunne 22-åringen.
– Så här långt har det inte resulterat i någonting. Men vi fortsätter och ser om vi hittar någonting, säger Börje Strömberg.

Det finns också uppgifter i tidningar som säger att polisen hittat en mobiltelefon, men det är något som polisen starkt dementerar.

– Enligt polisen i Dalarna så är de uppgifterna helt fel, just nu kan jag säga att vi inte hittat någonting.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".