Idre

Många åker utför i krisen

Det närmar sig stängningsdags för länets fjällanläggningar. Och säsongen har hamnat lite i skuggan av den pågående ekonomiska krisen, men vid Idre Fjäll är man hyfsat positiv när företaget gör en första summering.

– Det har varit ett fantastiskt januari med många utländska gäster, och förhoppningsvis blir det ett bra slut, säger Joacim Johansson, VD på Idre Fjäll. Han menar att den globala ekonomiska krisen har påverkat intäkterna positivt, för den svenska skidturisten verkar ha stannat kvar i landet.

– Vi tar en semester hemma istället för utomlands, men det är klart att man blir kanske något försiktigare.

En stor investering fjällanläggningen ska göra är att stärka upp vattentillförseln för både snötillverkning och dricksvatten. Det är en vattenledning som kommer gå från Bursjön. – Den investeringen är i storleksordningen 60 miljoner, säger Joacim Johansson.

Påsken närmar sig och flera skidanläggningar stänger sina anläggningar för säsongen, och när Idre Fjäll då kommer summera säsongen kommer summeringen vara glädjefull.
– Det är en väldigt bra vinter, så är det.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".