VD Anders Stigers. Foto: Maria Engström
Dalarnas föräskringsbolag

Ingen återbäring till kunderna

Dalarnas försäkringsbolag redovisar en förlust på 500 miljoner kronor under 2008. Det är de kapital som bland annat är bundet i aktier, som bolaget gjorde förlust på under året. Och därför kommer det inte att bli någon återbäring till kunderna.

Men bolagets VD Anders Stigers menar att förra året bestod av både plus och minus.
- Våra kärnaffärer - sak, liv och bank - har gått väldigt bra. Sedan är vi ju påverkade av den finansiella oron och börsnedgången som är ute i hela världen och våra tillgångar har minskat i värde. Men vi har tillgångarna kvar och vi väntar på en uppgång.

Med ett sådant stort negativt resultat i bokföringen så menar Stigers att det är oansvarigt att skicka iväg pengarna tillbaka till kunderna.
- En djup lågkonjunktur påverkar oss, men oss i mindre omfattning än för andra branscher för har man egendom så har man behov av att försäkra dem även i dåliga tider, säger Anders Stigers.

Maria Engström
maria.engstrom@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".