Den rånade banken i Säter och Lars Ferm, infälld i bilden som är ett montage. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix och Eva Larsen/SR Dalarna.
Rånet i Säter

Svartenbrandt gripen

Polisen har gripit tre personer misstänkta för rånet i Säter i går, en av dem är Lars Ferm tidigare känd som Lars-Inge Svartenbrant, detta uppger polisen i Värmland. De tre personerna greps på olika ställen kring Hagfors vid sextiden på i morse, en av de misstänka ska vara en kvinna. Gripandet ska ha gått odramatiskt till.

Det var på onsdagen som maskerade män, utrustade med kpistliknande vapen, gick in på banken i Säter och tvingade till sig en summa pengar.

63-årige Lars Ferm är en av Sveriges mest kända brottslingar och har suttit i fängelse och på olika anstalter i över 40 år av sitt liv.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Fakta Lars Ferm

Den 63-årige Lars Ferm, tidigare känd som Lars-Inge Svartenbrandt, har kallats Sveriges farligaste man. Genom åren har han varit inblandad i många uppmärksammade brott och rymningar.
Några av de senaste domarna gällde bland annat skottlossning mot poliser i Linköping sommaren 1999 och ett rån mot Systembolaget i Söderhamn 2003 då en person togs som gisslan. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".