Lars Ferm häktad för bankrån

Efter två timmars förhandlingar häktades Lars Ferm skäligen misstänkt för grovt rån mot en bank i Säter i onsdags. Lars Ferm hette tidigare Lars-Inge Svartenbrandt. Ytterligare en man har gripits för rånet.

Åklagaren ville ha Lars Ferm häktad på sannolika skäl, den starkaste misstankegraden, men rätten fastslog skälig misstanke.

Det här innebär att åklagaren måste fortsätta med utredningsåtgärderna och nå upp till graden sannolika skäl inför omhäktningsförhandlingen om en vecka. Lars Ferm nekar till alla anklagelser.

Man gripen
Ytterligare en man greps under söndagen för det väpnade bankrånet i Säter och han anhölls skäligen misstänkt för grovt rån.

Åklagaren vägrar helt att i övrigt kommentera några frågor om mannen. Men rånet utfördes av två beväpnade män med automatvapen.

Kvinnorna släppta
Lars Ferm och en kvinna greps i torsdags i en bil utanför Hagfors i Värmland. Ungefär samtidigt greps en annan kvinna i en lägenhet i Hagfors. 

De båda kvinnorna anhölls misstänkta för medhjälp till grovt rån respektive skyddande av brottsling.

Kvinnorna släptes under lördagen men enligt åklagaren är de ännu misstänkta för brott.

Läs mer om rånet i Säter:

Fakta Lars Ferm

Den 63-årige Lars Ferm, tidigare känd som Lars-Inge Svartenbrandt, har kallats Sveriges farligaste man. Genom åren har han varit inblandad i många uppmärksammade brott och rymningar.
Några av de senaste domarna gällde bland annat skottlossning mot poliser i Linköping sommaren 1999 och ett rån mot Systembolaget i Söderhamn 2003 då en person togs som gisslan. (TT)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".