AVESTA

Avestas skolor kan bli bättre

Skolorna i Avesta håller hög klass men visa förbättringar måste göras, det visar en ny kvalitetsundersökning av skolorna. Avestas bildningschef Ulf Månsson säger att de bland annat kan bli bättre på att öka läsförståelsen i årskurs fyra.

Avestas bildningschef Ulf Månsson redovisade nyligen kvalitetsutredningen för kommunstyrelsen i Avesta. Han säger att de redan har gjort flera förbättringar.

– Inom förskolan har det varit en väldigt positiv utveckling med pedagogiska rum, pedagogiskt form och pedagogisk deklaration, säger Ulf Månsson.

Han säger att det är ett steg i förbättringsarbetet som bildningsstyrelsen vill att de ska göra för att barnen ska bli bättre språkförberedda inom de kommer till lästräningen.

Ulf Månsson säger att lästester har visat att 15 procent av de elever de testat i årskurs fyra inte har tillräckliga kunskaper i läsförståelse.

– Där måste vi sätta in gedigna åtgärder, säger Ulf Månsson.

När de har tittat på nationella prov i matematik för årskurs nio så är det elever vid en av skolorna i Avesta som behöver bli bättre.

– Dom måste få hjälp, säger Ulf Månsson.

Anders Brundell
anders.brundell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".