1 av 2
Meg Ersbacken-Engman. Foto: Stefan Ubbesen
2 av 2
Besökarna Ingrid Davidsson och Britt-Marie Axelsson. Foto: Stefan Ubbesen

Populär konstrunda i söder

Konstrundan i Södra Dalarna firar femårsjubileum den här påsken. Meg Ersbacken-Engman i Lilla Dicka är en av konstnärerna som håller sin ateljé öppen under påsk. Hon tycker att det bara blir mer och mer folk för varje år.

Konstrundan i Södra Dalarna är en runda där ett antal konstnärer håller sina ateljéer öppna varje dag mellan 11.00 - 17.00 under påsken. Det är många som åker runt och besöker ateljéerna. Två av dem är Ingrid Davidsson och Britt-Marie Axelsson som har åkt rundan alla fem år.

– Man kan se högklassig konst som kanske gömmer sig i buskarna, säger Britt-Marie Axelsson.

Britt-Marie Axelsson tycker konstrundan är ett bra tillfälle att träffa konstnärerna och se hur de arbetar. Vill hon senare köpa en present till exempel så tycker hon det är väldigt lätt att ta kontakt med en konstnär på rundan och göra ett köp.

För Meg Ersbacken-Engman i Lilla Dicka är konstrundan just ett sätt att skapa kontakter.

– Jag ser det mest som marknadsföring, säger Meg Ersbacken-Engman som säger att konstnärerna lever på inkomsterna, och kontakterna som knyts under konstrundan, under resten av året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".