Lennart Sacrédeus (KD) och spelkuponger. Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix och Peter Johansson/SR Dalarna
Lennart Sacrédeus:

"Spelombud hotade"

En tredjedel av Dalarnas 150 spelombud är hotade. Det menar Kristdemokraten och riksdagsledamoten Lennart Sacrédeus. Han syftar på en ny spelutredning som kan leda till att Svenska spel förlorar rätten att anordna odds- och tipsspel till andra aktörer.

– Jag är orolig för att underlaget för samhällsservicen på landsbygden ytterliggare försvagas. Tidigare har det funnits en överenskommelse mellan Glesbygdsverket och Svenska spel att behålla olönsamma ombud som är ensamma på sin ort, säger Kristdemokraten och riksdagsledamoten Lennart Sacrédeus i Mora. Han menar att den möjligheten kan försvinna med det nya förslaget.

– Serviceunderlaget försvagas ytterligare för landsbygdshandeln, säger han.

Allt fler spelar över Internet, går den utvecklingen att förhindra?
– Man kan naturligtvis se den utvecklingen som oundviklig men det hindrar inte att man fortfarande kan ha kvar en typ utav överenskommelse som har funnits tidigare, att skapa förutsättningar i landsbygdsbutiker att kunna fortsatt ha spelombud.

Lennart Sacrédeus har nu ställt en riksdagsfråga om det här till miljöminister Andreas Carlgren som är ansvarig för landsbygdsfrågor.

Lena-Maria Busk
lena-maria.busk@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".