Gisslandrama i Avesta

Ett gisslandrama utspelades i polishuset i Avesta i går eftermiddag. Huvudpersonen var en 23-årig man som är häktad misstänkt för rån i Ludvika.
23-åringen och en 21-årig kamrat till honom är misstänkta för att maskerade ha utfört det väpnade rånet mot ett gatukök i Ludvika en kväll tidigare i sommar. De två är häktade med placering i polishuset i Avesta. I går eftermiddag lyckades 23-åpringen komma över en brödkniv och en batong från häktespersonal i polishuset. Därefter tog han en ur personalen som gisslan och med hjälp av brödkniven och batongen lyckades han låsa in två andra i en cell. I samband med det här lyckades dock personalen få av honom kniven. Polis som fanns i huset larmades och man kunde efter ett tumult ta ifrån mannen batongen och sätta på honom handfängsel. Ingen människa skadades fysiskt av den här händelsen. 23-åringen som tänkt fly från polishuset och då ville ha sin kamrat från rånet med sig har nu förts till Kronobergshäktet i Stockholm. En förundersökning om det inträffade har inletts. Den gäller våld och hot mot tjänsteman, olaga frihetsberövande och försök till främjande av flykt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".