Fullsatt flyg från Dala Airport

I morse lyfte det första charterflyget för den här säsongen från Dala Airport i Borlänge till Kreta. Och det var ett fullsatt flygplan som drog iväg, detta trots lågkonjunkturen och den finansiella krisen.

- Dels så är det många som upptäkt att det är bekvämt att resa närmare hemifrån, och dels så kanske de pensionärer som brukar vara ute och resa inte har märkt av någon förändring i sin ekonomi. Det säger Stefan Carlsson som är marknadschef på Dalaflyget.

När man tittar på vilka det är som reser så här i försäsong så är det pensionärerna som åker utomlands. Under sommaren är det mer ungdomar och barnfamiljer som reser. Och att det går så bra med flygresorna är enligt Stefan Carlsson väldigt roligt.
- Vi får ett kvitto på att vi har jobbat rätt med att få kontakt med att få kontakt med reseföretagen, och att man vågar tro på våra landsortsflygplatser, att charters inte bara går från de stora städerna, säger Stefan Carlsson.

Eva Rehnström
eva.rehnström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".